TANÁCSOK A BÚTORSZÁLLÍTÁS ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ

A bútorszállítás megfelelő előkészítése rendkívül hasznos, hiszen ezzel időt takaríthatnak meg. Tanácsainkat az elmúlt évek tapasztataira építkezve állítottuk össze, hogy megkönnyítsük Önöknek a szállítás folyamatát.

Parkolóhely biztosítása. Kérjük, hogy a bejárathoz legközelebb eső helyre foglaljanak 2 autónyi helyet a teherautónak, mind a felpakolási, mind a lepakolási címen. Minél távolabb sikerül megállnunk a teherautóval, annál nagyobb rakodóidővel kell számolni.

Nyitható ajtók, fiókok lezárása, polcok, üveglapok kiszedése. Kérjük, hogy minden nyitható ajtót, kihúzható fiókot ragasztószalaggal rögzítsenek a bútorhoz. Ehhez nem a széles, vastag, barna ragasztószalagot ajánljuk, hanem az átlátszó, széles cellux használatát (nehogy a bútor fényezését megsértse). A bútorokból a nem fix polcelemeket, üveglapokat minden esetben vegyék ki, hogy szállításkor ne sértsék meg a bútorokat, ha kiesnek a helyükről. A csavarokat és a tipliket is szedjék ki a bútorokból, mert ezek a kiálló alkatrészek is megsérthetik a bútorokat.

Kipakolás a bútorból. Szekrényekből, komódokból, valamint hűtőgépből, mosógépből pakoljanak ki mindent. Ha ez nem történik meg, akkor könnyen előfordulhat, hogy mozgatás közben a bútor megsérül, mert telepakolva nem bírja a terhelést – ahogy a mi rakodóink sem bírnak 300-400-500 kg-os terheket hosszú távon, akár több emeletnyi magasságból lecipelni.

Könnyűszerkezetes bútorok lapra szerelése. Ha lapra szerelt bútort szállítana (pl. IKEA, KIKA, MÖBELIX stb.), akkor mindenképpen szereljék őket lapra a szállítás előtt, mert annyira gyenge szerkezetűek, hogy összeállítva megvan az esélye, hogy nem bírják ki a szállítást vagy ha ki is bírják, akkor már nem lesznek olyan stabilak, mint eredetileg voltak. A szállításhoz a csavarokat és a tipliket is szedjék ki a bútorokból, mert ezek a kiálló alkatrészek szintén a bútor sérülését okozhatják. Mi minden szállításkor figyelmeztetjük erre ügyfeleinket, amennyiben viszont a megrendelő ennek ellenére az „egyben szállítás” mellett dönt, abban az esetben a felelősség az ügyfelet terheli. Amennyiben Önök nem szeretnének vesződni a szerelésekkel, nálunk megrendelhetik kiegészítő szolgáltatásunkat is: bútorok szét-és összeszerelésére való egyedi árajánlatunkról érdeklődjenek elérhetőségeinken.

Szállítsa bútorát velünk! Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Időpont egyeztetés időben. Célszerű a szállítást időben megrendelni. Érdemes bebiztosítania magát azzal, hogy pár nappal a szállítás előtt megrendeli a szolgáltatást. Zsúfolt periódusnak számítanak a hó végi, hó eleji időpontok és a hétvégék. Ha viszont időben tervez, akkor Öné lesz a legjobb időpont a lehetőségek közül!

Értékek őrzése. Hétvégenként az esetek többségében részünkről biztosított a plusz egy fő részvétele a szállítás ideje alatt (díjmentesen!). Ez azt jelenti, hogy a teherautó mellett részünkről mindig ott van valaki, aki ügyel az Önök értékeire, bútoraira, háztartási eszközeire. Kérjük, hogy vegyék figyelembe, hogy hétköznap napközbeni szállítások esetén a plusz egy főt mi nem tudjuk biztosítani, ezért amennyiben szükségesnek érzik, erről Önöknek kell gondoskodniuk.

Utazás a szállítás ideje alatt. Kérjük vegyék figyelembe, hogy teherautónk fülkéje mindössze 3 személyes.  Kérjük, hogy amennyiben a teherautóval szeretne utazni a költözés során, kérdezzen rá a szabad helyet illetően a szolgáltatás megrendelését megelőzően.

 

 

 

10% KEDVEZMÉNY!

ÁPRILISBAN 10% kedvezményt biztosítunk minden szolgáltatásunkra! Költözzön velünk, kérje ingyenes árajánlatunkat!